Nyrkkipajasta automaation erikoisosaajaksi

Puristeteos Oy:llä on takanaan pitkä historia metalliasiantuntemuksen parissa. Toiminta alkoi jo kolme sukupolvea sitten, vuonna 1947, omien tuotteiden kuten uistinten ja sammakkolukkojen valmistuksella Aukusti Mäenpään omalla kellariverstaalla.

"Puristeteoksen ei kannattaisi enää nykyään valmistaa sellaisia tuotteita. Mutta silloin maailma oli kovin toisenlainen ja lähes kaikki tehtiin käsin. Yrityksemme perusarvot ovat kuitenkin säilyneet samanlaisina vuosikymmenestä toiseen. Aivan alusta asti Puristeteoksessa on arvostettu osaamista ja kovaa työtä. Lupauksista ja toimitusajoista kiinni pitäminen on aina ollut tärkeä osa toimintaamme. Näihin arvoihin pohjautuvat monet, kymmeniä vuosia kestäneet asiakassuhteemme", toteaa Aukustin pojanpoika, toimitusjohtaja Ville Mäenpää Kangasalan uudella tehtaallaan.

 

Laajennuksia ja toiminnan tehostamista

1950-luvun puolivälissä Tampereen Pienteollisuustaloon muuttanut Puristeteos keskittyi täysin alihankintaan. Laadukas työnjälki ja jatkuva toiminnan kehitys tuottivat hedelmää ja yritys kasvoi tasaisesti. 1979 Puristeteos rakennutti Sarankulman teollisuusalueelle oman 650 m2 hallin, jota sittemmin laajennettiin kahdesti. Vuonna 1985 Puristeteos fuusioitui Pekka Mäenpään perustaman Tampereen Puristamon kanssa.

Pekka Mäenpään ohjauksessa Puristeteoksen tuotanto ja toimintamallit ottivat suuria kehitysaskelia. Syöttölaitteiden ja jonotyökalujen käyttöönotto nosti yrityksen tehokkuutta ja Puristeteoksen toiminta kasvoi merkittävästi.

Toinen sukupolvenvaihdos tapahtui vuonna 2004, jolloin edellisestä vuodesta toimitusjohtajana työskennellyt Ville Mäenpää otti Puristeteoksen kokonaan luotsattavakseen. 

"Minä olen ollut mukana toiminnassa ihan poikasesta asti. 12-vuotiaana olin ensimmäistä kertaa täällä kesätöissä, ja kouluaikoina monet viikonloput kuluivat koko perheeltä täällä hallissa. Tämä on elämäntapa, ei pelkästään työtä", Mäenpää sanoo.

 

Automaatio ja kokonaistoimitukset ovat nykyaikaa

Omaa vaikutustaan Puristeteoksen toimintaan Ville Mäenpää analysoi: 
"Suurin muutos on suuntautuminen tuotesuunnitteluun, automaatiopuolelle ja korkeamman jalostusarvon tuotteisiin. Haluamme tarjota asiakkaillemme kokonaisratkaisuja: ideasta valmiiksi tuotteeksi. Olemme tehneet voimakasta kehitystyötä ja investoineet moderniin konekantaan. Uskon tien olevan oikea, ja tähän suuntaan kehitämme toimintaamme jatkossakin."

Vuonna 2012 valmistuivat uudet, modernit tilat Kangasalan Lentolaan. Tiloissa on otettu huomioon erityisesti työntekijöiden viihtyvyys: turvallisuus, puhtaus ja mukavuus. 4000 neliön tilat mahdollistavat korkeamman automaatiotason sekä entistä tehokkaamman, ympäristöä huomioivan tuotannon.

"Ympäristöystävällisessä valmistusprosessissamme öljyperäiset aineet korvataan öljyttömillä IRMCO-leikkuunesteillä, jotka ovat ympäristölle ja ihmisille vaarattomia. Puhdas valmistus tarkoittaa puhtaampia ja laadukkaampia työvaiheita läpi prosessin sekä merkittävää energian, veden, ympäristön ja kustannusten säästöä. Tästä hyötyvät sekä Puristeteos että asiakkaat."

 

 

Puristeteos Oy | Mäkirinteentie 29 | 36220 Kangasala |  puh. 010 439 9710


Laatu- ja ympäristösertifioitu sekä EN 1090-1 sertifioitu valmistaja

en1090 enisot